Моля, влезте или се регистрирайте.
Изгубен регистрационен е-мейл?

134,793 Общо мнения в 16,950 Теми от 2,961 Потребители
Последен член: dictio
Джумла! България  |  Форум за Джумла!  |  Джумла! - 1.5.x  |  Моля за малко помощ за премахване на таб от админ-панела « назад напред »
Страници: [1] 2
Печат
Автор Тема: Моля за малко помощ за премахване на таб от админ-панела  (Прочетена 487 пъти)
valia
За малко е тук
*

Публикации: 27

« : Март 14, 2010, 12:00:57 »

Здравейте, трябва ми малко помощ за админ панела. Искам да премахна от менюто последния таб „Помощ“ и бутона „Помощ“. Целта е да не са видими иначе нека си съществуват става въпрос за Joomla 1.5.14 със стандартния си админ-шаблон (Khepri) Прегледах index.php но не забелязах някъде да е оказано връзка с help-a.

* help01.jpg (151.7 КВ, 1140x248 - видяно 35 пъти.)
Активен
Георги
Мега Гуру
*

Публикации: 1,214

« Отговор #1 : Март 14, 2010, 14:44:41 »

не съм пробвал
но я виж на модули - модули в администрацията
редакция на някое от менютата, нещо  такова требва да е
с index.php няма да стане
Активен

me7hos
Михаил Семерджиев
Глобален модератор
Мега Гуру
*

Публикации: 1,561

Правя шаблони и коригирам добавки :)

« Отговор #2 : Март 14, 2010, 16:58:32 »

http://forum.joomla-bg.com/index.php/topic,18512.0/topicseen.html - тва може и да свърши работа, не съм пробвал.

Имаше и друга тема за редактиране на админ панела. Тая търсачка никой не я ползва.
Активен

mao
Разбирач
*

Публикации: 655

Мразя пишман разбирачи

« Отговор #3 : Март 14, 2010, 20:35:42 »

Не е хубаво да го криеш това меню!

administrator/modules/mod_menu/helper.php
Ред 239 (при мен)
Заменяш това:
Код:
$menu->addChild(new JMenuNode(JText::_('Help')), true);

с това:
Код:
$menu->addChild(new JMenuNode(JText::_('')), true);

П.С.
Ако се увеличи малко размера на шрифта на [ code ] ще е много добре.
Активен

Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, и двамата ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, то и двамата ще имаме по две.
Trimud
Турбо гАзАр
Администратор
Секс Гуру
*

Публикации: 8,900

Bzzzzzzz

266982760
« Отговор #4 : Март 14, 2010, 21:31:22 »

Каква е логиката да пишеш от женско име с неприличен аватар. Отговарят ли ти повече? Усмивка
Активен

Ние - можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много с толкова малко за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо................докато ни изгонят или ни стегне шапката и сами си тръгнем.
mao
Разбирач
*

Мразя пишман разбирачи

« Отговор #5 : Март 14, 2010, 22:28:28 »

Шокиран
Кой е това? Аз даже не съм видял, че потребителското име е женско.  Хиля се
Активен

Trimud
Турбо гАзАр
Администратор
Секс Гуру
*

Bzzzzzzz

266982760
« Отговор #6 : Март 14, 2010, 22:52:26 »

kosy
Активен

Ние - можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много с толкова малко за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо................докато ни изгонят или ни стегне шапката и сами си тръгнем.
valia
За малко е тук
*

Публикации: 27

« Отговор #7 : Март 14, 2010, 23:31:31 »

Доставчика ми на интернет е optic-com, тарифата, която ползвам е със статичен IP, но не е реален демек се рутира IP-то или по точно последните му цифри се разпределят между различни потребители. Това го разбрах когато ме баннаха от един форум без да съм нарушила правилата. В зависимост от това с какво IP се логвам съм банната или не. Не си "открил Америка" така че гледай по-добре преди да пишеш глупости.

Радвам се, че аватара ми ти е харесал въпреки, че е неприличен.
Активен
Trimud
Турбо гАзАр
Администратор
Секс Гуру
*

Bzzzzzzz

266982760
« Отговор #8 : Март 14, 2010, 23:37:26 »

А, не ме разбирай погрешно, нямам нищо против неприличните аватари.
За другото не ми се спори
Активен

me7hos
Михаил Семерджиев
Глобален модератор
Мега Гуру
*

Публикации: 1,561

Правя шаблони и коригирам добавки :)

« Отговор #9 : Март 15, 2010, 08:30:08 »

Шизофриник Хиля се
Активен

scotland
За малко е тук
*

Публикации: 10

WWW Ел. поща
« Отговор #10 : Март 15, 2010, 18:41:22 »

Цитат
Здравейте, трябва ми малко помощ за админ панела. Искам да премахна от менюто последния таб „Помощ“ и бутона „Помощ“. Целта е да не са видими иначе нека си съществуват става въпрос за Joomla 1.5.14 със стандартния си админ-шаблон (Khepri) Прегледах index.php но не забелязах някъде да е оказано връзка с help-a.

/administrator/modules/mod_menu /helper.php - Модваш тук
Активен

kosy
Чаткащ
*

Публикации: 360

160342046
WWW Ел. поща
« Отговор #11 : Март 16, 2010, 12:46:54 »

Абе Мъдьо колко трябва да си долен за да сипеш помия където ти падне а?

Не че съм длъжен да се обяснявам на трите ташака, но все пак е изключително гадно  да ти припишат нещо, което никога не си правил.

Регистрирал съм се в този форум много преди трите мъди да е чувал за Джумла, но не това е най-важното. Никога не съм се крил зад анонимността на аватари или никове.

Казвам се Костадин Русков живея в София и работя в сферата на видеообратката (видеомонтаж отдел креатив) или по точно в авторекламата на на една от най-популярните ефирни телевизии в БГ.
 Джумла към този момент ми е предимно хоби, имам създадени общо пет сайта на тази платформа два от тях вече не съществуват по различни причини един е продаден и два действащи към този момент.
През годините съм ползвал три интернет доставчика за домашния си компютър в самото начало бяха някакви не знам си какви ланове, след това speedy-net с които стигнах до Комисията за защита на потребителите и настоящия ми доставчик optic-com. Споменавам го, защото по надолу ще стане въпрос за доставчици и IP-та.

Задавал съм всевъзможни въпроси в този форум и на повечето съм получавал отговори от хора като Ангел Нейчев, adin, plamen5rov, Апостол Райков, и естествено Иво Апостолов ... Ако пропускам някой моля да ме извини. В някой от случаите съм давал административен достъп на Иво за да реши дадени проблеми и винаги съм предлагал да си заплатя за услугата за това, че се е налагало да го притеснявам и да нарушавам личното му пространство и време, но Иво никога не ми е взимал пари. В крайна сметка го изнудих да каже какво пие поне и на следващия ден му занесох една маркова бутилка уйски в Бизнес парка на Младост. Предполагам, че Иво ще го потвърди.
В един от случаите когато ми се е налагало да търся платена помощ се обърнах към въпросният Trimud, може би преди година и половина, ставаше въпрос за преработката на шаблона на един компонет. Въпросния пич ми обясни, че не е компетентен да ми свърши работата, а и бързал да заминава да си кара купона в предстоящите почивни дни (бяха някакви поредни 4-5 почивни дни) и ми препоръча Пламен Ботев. С  Пламен Ботев се разбрахме и  за две седмица човека ми свърши работа след което му преведох по банков път абсолютно коректно сумата за която се бяхме договорили.
Описвам последното за да стане ясно, че много пъти съм получавал безплатна помощ в този форум, а когато се е налагало съм си плащал за такава. Никога и по никакъв начин не ми е минавало през ума да регистрирам втори акаунт и още по-малко женски такъв с „неприличен аватар “ за да ми отговарят повече. Иначе нямам нищо против valia, даже бих я поканил на по бира, защото подозирам, че е от квартала.

Поста стана много дълъг, но все пак трябва да го довърша. Понеже трите топки не е благоволил поне да спомене, защо сипе обвинения на ляво и на дясно се досещам, че става въпрос за дублиране на IP адреси между мен и valia, той като админстратор ги вижда. Аз не съм администратор или специалист по лан мрежи и няма да ставам само за да доказвам на някой си нещо си. Ето го обяснението на интернет доставчика ми „Всички IP адреси са реални, а всички IP адреси на услуги над 33лв. са реални-статични. “ Очевидно аз и valia ползваме услугата от 22 лв. където IP адресите  се рутират между потребителите.
В заключение ще кажа, че аз лично разбрах за проблемите с тези IP-та когато  есента на миналата година ми баннах  туристически сайт от БГтоп, като без да ми дават много обяснения ми пратиха лог в който ясно се виждаше, че някой „доброжелател“ с подобно на моето IP (различни само последните цифри) е гласувам по над 5-6 пъти на ден в продължение на два месеца за туристическия ми сайт.

В крайна сметка като те набедят, че сестра ти е к***а ходи доказвай, че нямаш сестра.
« Последна редакция: Март 16, 2010, 12:49:27 от kosy » Активен

"Познай какво открих, когато станах на осем! Открих, че шибаният живот непрекъснато ме прецаква и че нещата не показват никакви признаци за скорошно оправяне..."

СТИВЪН КИНГ/ПИТЪР СТРОБ - ТАЛИСМАНЪТ
Играй на PS3 и Xbox 360
Trimud
Турбо гАзАр
Администратор
Секс Гуру
*

Bzzzzzzz

266982760
« Отговор #12 : Март 16, 2010, 15:08:21 »

След пърмите 3 реда спрях да чета.

Не ме интересува кога си се регистрирал, аз какъв съм и т.н.
Като се научиш как да се изразяваш може да заповядаш пак в този форум!
Активен

kosy1
За малко е тук
*

Публикации: 1

« Отговор #13 : Март 19, 2010, 18:40:09 »

Не ме интересува колко реда си прочел бе ташак! Още по-малко пък ти ще ми казваш как да се изразявам. Аре бегай да разкриваш световни конспирации, кой от кое име пише. А и може да заключиш или изтриеш темата да видим колко си велик бе смешник.    Не ми пука
Активен
mao
Разбирач
*

Мразя пишман разбирачи

« Отговор #14 : Март 19, 2010, 19:09:47 »

Този е за бан от форума.
Активен

Страници: [1] 2
Печат
Джумла! България  |  Форум за Джумла!  |  Джумла! - 1.5.x  |  Моля за малко помощ за премахване на таб от админ-панела « назад напред »
Отиди на: