Моля, влезте или се регистрирайте.
Изгубен регистрационен е-мейл?

134,793 Общо мнения в 16,950 Теми от 2,961 Потребители
Последен член: dictio
Джумла! България  |  Джумла! България  |  Общи съобщения  |  Проблем и конкуренция за сайт разработчици. « назад напред »
Страници: [1] 2 3
Печат
Автор Тема: Проблем и конкуренция за сайт разработчици.  (Прочетена 1158 пъти)
Makswell
Задържал се
*

Публикации: 79

Lord Makswell

« : Март 13, 2010, 23:02:37 »

Драги колеги, въпреки че не пиша много по форума, в него съм от доста време. Забелязвам в последно време отлив на Joomla. И главно на поръчки за сайтове.
  Въпросът който искам да разисквам в темата е следният - Електронните магазини базирани на Joomla. Ще се превърне ли Joomla в любителско начинание за създаване на сайтове. Ще се запитате защо отварям темата. Защото скоро опцията за "Електронни магазини" базирани на Joomla, ще отпадне от търсене. Не искам да правя никакви реклами на никъкви сайтове. Но преди време си спомням беше обявена анкета за какви цени се правят сайтовете базирани на Joomla. По-специално ще посоча за електронен магазин:
Цялостно изграждане на сайт (онлайн магазин + раплащания)
  • Средна цена - 800 лв.
  • Минимална цена - 500 лв.
  • Максимална цена - 5000 лв.
Ще ме попитате защо ви дрънкам всичките тези глупости. Отговорът е много прост: Решение - електронен магзин само за 440лв
Дори под минималната сума от анкетата преди година.
Как? Много просто погледнете www.summercart.bg

Искам да ви попитам, това ще се отрази ли на вас като разработчици на сайтове? И какво бихте направили по въпроса с такава конкуренция?
Активен

Е това ако не е грешка, нема да е Джуумла! Ма те и хората са грешка тъй че нема проблеми!
me7hos
Михаил Семерджиев
Глобален модератор
Мега Гуру
*

Публикации: 1,561

Правя шаблони и коригирам добавки :)

« Отговор #1 : Март 13, 2010, 23:17:10 »

Предлагам темата да се заключи още преди да е започнала.
Активен

Privethost
Разбирач
*

Публикации: 603

Ел. поща
« Отговор #2 : Март 14, 2010, 00:38:55 »

Аз така предлагам. защото само тези които разбират и са ползвали summercart знаят за какво иде реч  Не ми пука Ангелче
Активен

What is the name of the Bulgarian lamers forum? webmasterbg.org
Lot of moderators with total IQ = 120..
Ангел Нейчев
Администратор
Мега Гуру
*

Публикации: 3,167

Турбо гъзар

194209483
« Отговор #3 : Март 14, 2010, 00:46:28 »

не виждам никакви проблеми, освен тях има още на подоби цени и т.н., ама какво от това. Пазара е богат предлагането е голямо, времето е само за маркитингови стратегии. Отговора е да предложиш нещо по-добро, може и на по-висока цена няма значение, важното е клиента да остане доволен и да го вземеш ти.
От тук натък... пътища много Усмивка
Активен

Н.Дянков
За малко е тук
*

Публикации: 15

Аз съм си аз въпреки конкуренцията!

« Отговор #4 : Март 14, 2010, 00:57:26 »

Здрасти искам да те попитам какъв модул си използвай за слайдшоуто в началото?
Активен

Even the best finishers need someone to start them off!
Privethost
Разбирач
*

Публикации: 603

Ел. поща
« Отговор #5 : Март 14, 2010, 01:16:54 »

dyankov по конкретно кого питаш?
Активен

What is the name of the Bulgarian lamers forum? webmasterbg.org
Lot of moderators with total IQ = 120..
HEDTripS
Професионален артЕист
Разбирач
*

Публикации: 647

Малко разбиращ от NotePAD

275966375 hedtrips@gmail.com brat.PIG
« Отговор #6 : Март 14, 2010, 02:28:37 »

ХаХаХА ха ха - е това е моето мнение, колкото и тъпо да звучи Усмивка Каква конкуренция? Какви магазини Усмивка

Активен

vha777
Разбирач
*

Публикации: 751

« Отговор #7 : Март 14, 2010, 04:00:01 »

Готовите електронни магазини въпреки че изглеждат добре, работят добре, вършат работа, евтини са и т.н имат едни малки, но много съществени недостатъчета, които за съжаление, клиент подлъгал се да ги купи установява много късно.

Обикновено те се проявяват, точно когато магазина потръгне, оборота се вдигне  и това е цената на промяната по кода и вграждане на допълнителна функционалност, както и цената за отстраняване на бъгове и цената за поддръжка. 

Точно в такива моменти собственика на магазина започва да търпи финансови загуби под формата на нереализирани приходи и разходи за софтуер, десетки и стотици пъти надвишаващи стойността на магазин базиран на джумла.
Активен

Makswell
Задържал се
*

Lord Makswell

« Отговор #8 : Март 14, 2010, 11:59:35 »

vha777 Нямаш си и на идея колко си прав. А и плюс това смятам че една добре поддържана администрация на сайта, спестява хилядите главоболия на клиентите, например - бъговете които си дал за пример. А и според мен възможността за надграждане е от много голямо значение.

А по въпроса за заключването на темата. Пуснах я защото исках да видя мнения, а не да водим дебати. Все пак не сме в парламента. А и всички тук сме се обединили под един общ знаменател - Joomla и малко или много сме колеги.
Активен

Е това ако не е грешка, нема да е Джуумла! Ма те и хората са грешка тъй че нема проблеми!
vha777
Разбирач
*

« Отговор #9 : Март 14, 2010, 13:36:42 »

ми нормалено е да съм прав. не се хваля,  но имам 20 и кусур години опит и знам общо взето всички мръсни и тънки номера
Активен

presly
Чаткащ
*

Публикации: 385

so lovely was the loneliness of a wild lake...

« Отговор #10 : Март 14, 2010, 13:51:20 »

Аз така предлагам. защото само тези които разбират и са ползвали summercart знаят за какво иде реч  Не ми пука Ангелче

Абсолютно. С още няколко човека поддържаме сайт на Самъркарт и още в началото им предложих да го сменим с Джумла - става въпрос за невероятно улеснение, но за съжаление не зависеше от мен това да стане. Сега често си губим времето с неща, които на Джумла щяха да стават за секунди.
Активен
vha777
Разбирач
*

« Отговор #11 : Март 14, 2010, 14:05:08 »

Лошото на всичко е че клиента ще загуби много по-малко, ако смени готовият магазин с такъв на джумла, при описаната ситуация, въпреки вече повишената цена на миграцията, но доказването на това е много сложно, обикновено извън сферата на компетенция и следователно почти неразбираемо "защо" и клиента продължава да си губи приходи и печалба и все не се решава на постъпката.
Активен

Makswell
Задържал се
*

Lord Makswell

« Отговор #12 : Март 15, 2010, 00:08:41 »

В отговор на всичко бих си позволил да цитирам един колега който кратко точно и ясно е описал положението:
Цитат
Изводът от всичко това: Направи си сайт само ако знаеш какво точно правиш или ако мислиш сериозно да се учиш на това!
Ако ли не, оставете ВИК на водопроводчика, двигателя на монтьора в автосервиза, а уеб сайтовете на уеб дизайнерите!!!
С две думи не смятам че една програма би преборила един професионален уеб дизайн. Особенно ако той се извършва от цял екип!
Активен

me7hos
Михаил Семерджиев
Глобален модератор
Мега Гуру
*

Публикации: 1,561

Правя шаблони и коригирам добавки :)

« Отговор #13 : Март 15, 2010, 08:28:30 »

А "програма" + уеб екип?
Активен

Makswell
Задържал се
*

Lord Makswell

« Отговор #14 : Март 16, 2010, 22:12:15 »

me7hos Не съм кой знае колко голям бос в програмирането на програми. Но до колкото съм запознат в извесна степен. Програми се пишат на езици като C, C++, Pascal и т.н. , същата съответна се компилира. И съответно щом веднъж е в готов вариянт написана и компилирана тя е готова за употреба. Докато сайтове се пишат на PHP, HTML. Това са си различни езици! Работни вариянти се пазят, но само ако се открият бъгове или грешки в програмният код и съответно да се отрстранят. Предвид обстоятелствата да не би за всеки отделен потребител да компилираш програмата по различен начин заради прищявките му? Както често се случва когато правиш сайтове?  Адски ме съмнява! Та това си е цяло пренаписване на кода или айде да не е изцяло, но сравнително доста. Което 1. си е доста труд, и 2. изобщо не доходоностно.
Така че равносметката е ясна: програма + екип не е равно на сайт + уеб екип.
Активен

Страници: [1] 2 3
Печат
Джумла! България  |  Джумла! България  |  Общи съобщения  |  Проблем и конкуренция за сайт разработчици. « назад напред »
Отиди на: