Моля, влезте или се регистрирайте.
Изгубен регистрационен е-мейл?

136,849 Общо мнения в 17,186 Теми от 3,040 Потребители
Последен член: hip_hop_party
Джумла! България  |  Бизнес  |  Оптимизация и бизнес  |  СЕО и adwords - или как да push-на сайт без използвам adwords? « назад напред »
Страници: [1] 2
Печат
Автор Тема: СЕО и adwords - или как да push-на сайт без използвам adwords?  (Прочетена 1250 пъти)
apock
Разбирач
*

Публикации: 672

« : Февруари 09, 2010, 08:43:01 »

Да споделя малко горчив опит:
За да "ритна" нов сайт му пуснах adwords кампания - с бюджет 5 лв./ден в последствие намалих до 1 но в последния месец.
След края на кампанията - до седмица посещенията намаляха с около 25% - оказа се, че рязко съм загубил позиции в гугъл.
Междувременно мина един PR ъпдейт по време на adwords кампанията и след края й - втори.
Непосредствено след края на кампанията започнах усилилено добаване на линкове към сайта за да не загубя и PR. Резултата беше запазване на PR без промяна. До тук добре.
След 3 седмици позициите се пооправиха и продъжлават да се възстановяват, посетителите нарастнаха с около 20%.
До там съм я докарал, че 70% от трафика идва от референтни линкове - за да се измъкна от негатива на спирането на рекламната кампания.
Сега имам нужда от нов "ритник" за друг сайт и обмислям нов подход.
Линк билдинга до дръпна, но ми трябва нещо повече.
Вие как го правите? Разбира се всеки си има нещо на ум и не желае да го споделя, но ако има нещо за споделяне - всяка идея може да се окаже ценна.
Активен

bongo1111
Мега Гуру
*

Публикации: 1,451

Ти ся кво нещо проблем ли имаш ?!

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Февруари 09, 2010, 09:11:18 »

Имаш ли бюджет  че за това зимам едни суми дето и на мен ми се завива свят.Ако не очакваш реални и бързи доходи обаче по добре ползвай по-бавни методи като почнесх от линк уийл билдинг на страничните кийдуми и после засилваш към основните.
Турси в гоогле релевантни форуми и пускай релевантни теми и отговори и сложи линк към сайта в подписа.Ползвай след месец 2 аутобаклинк програми и всичко останало на лична срещу заплащане или процент че тва без пари не се дава и ти сам го каза.
Артикъл маркетинг, ауто туиит и други неща.Основните тактики и хитрини са само за запалени уориърс.
ААА айде един жокерот мен-супер трафик идва и от яхуу ансърс - пак с релевантни отговори и линк към сайта-индекса е убиец особено ако си добър с отговорите.
Активен

Иво Апостолов
/Командва парада/
Администратор
Секс Гуру
*

Публикации: 15,142

Джумла! България

« Отговор #2 : Февруари 09, 2010, 09:20:52 »

ако имаш бюджет ползвай таргетирана реклама във фейсбук
Активен

apock
Разбирач
*

« Отговор #3 : Февруари 09, 2010, 09:33:51 »

За FB се замислих много сериозно и аз и умувам дали си заслужава и колко си заслужава да отделя за там.

бонго - не бързам и бюджета ми не е много голям и целта не е бърза печалба, но търся алтернатива на силният старт от adwords.
Колелото го въртя всеки ден и добавям според свързаните думи. Аз в линковете имам опит, но па като използваш свързани по тема форуми и т.н. получаваш посещения през тях - в което няма нищо лошо ако не е за сметка на търсенето през гугъл, а на мен ми трябва над 60% посещения от търсачката.

Yahoo answers не съм ползвал, разглеждал...сега ще се запознаем  Хиля се
Активен

bongo1111
Мега Гуру
*

WWW Ел. поща
« Отговор #4 : Февруари 09, 2010, 09:46:38 »

форумите са за силни линкове- не за трафик, бат гуги мноо се кефи на форумите.
Ама това е само една малка част. Сошъл букмаркинг и жидеомаркетинг са другите неща но направени правилно иначе си у 3та глуха или си изгубваш времето.
Виръл маркетинг е хита и ако успееш да го постигнеш ( което за съжаление става с простотии от рода на икебаната и болните дървета) си цар. Бе ако инвестираш то нека да е в объчение кое как  кога и по колко. Супер бърз баклинк е като самоубийство. Степ бъ степ колкото по хуманоидно изглейда толкова по добре.БТВ гогле и тубата правят вече спиич то текст транскрипшън така че ако текста на видеото не релевантен и няма кейъурдс и семантик такива си надолу.мамка им мноо са хитри  .
Бе мноо интересен раздел е СЕО то ама аз вече съм го преименъвал от пазарна гледна точка на СЕД демек сърч енджин Доминейшън-Оптимизейшъна го оставям на РРС или СРА с адвуърдс играчите/хахах те да му мислят на скора мен мноо не бе ебе.
Активен

bongo1111
Мега Гуру
*

WWW Ел. поща
« Отговор #5 : Февруари 09, 2010, 10:00:04 »

А и за яхуу жокера - отговаряй само на въпроси които са формулирани точно като кейдумите или фразите дето гониш ти и в сайта ти трябва да има същия артикъл със същтото заглавие или почти. демек ако гониш диетичните ниши правиш артикъл според фразата която си преценил че си заслужава да се работи по нея като гледаш резултатите да са по малко от 350 000 .
пример
Как да отслабна за 3 седмици?
търсиш такъв въпрос в яхуу и отговаряш като слагаш линк към сайта.Не отговаряй от типа - виж ми сайта- а например ЯЖ МНОГО КИСЕЛО МЛЯКО И МНОГО СЕКС АКО ДО 2 СЕДМИЦИ НЯМА УСПЕХ СПРИ КИСЕЛОТО МЛЯКО
Правиш и една такава статия в твоя сайт. Оптимизираш леко. Това е само един от методите - много други чалъми има. Успех!
Активен

apock
Разбирач
*

« Отговор #6 : Февруари 09, 2010, 14:12:49 »

А и за яхуу жокера - отговаряй само на въпроси които са формулирани точно като кейдумите или фразите дето гониш ти и в сайта ти трябва да има същия артикъл със същтото заглавие или почти. демек ако гониш диетичните ниши правиш артикъл според фразата която си преценил че си заслужава да се работи по нея като гледаш резултатите да са по малко от 350 000 .
пример

Да, вече ми фраснаха негатвни репитации.....ба .... го другарко, тия от Йемен ли са, че само те требва да са прави!
Активен

Иво Апостолов
/Командва парада/
Администратор
Секс Гуру
*

Джумла! България

« Отговор #7 : Февруари 09, 2010, 14:19:39 »

FB докарва много качествен трафик
Активен

apock
Разбирач
*

« Отговор #8 : Февруари 12, 2010, 16:09:08 »

bongo - много нерви ми коства yahoo answers....сред тъпи въпроси и невероятни катили.....само като чета въпросите се изнервям... от сорта на "DVD-то ми се отваря и затваря само...какво да правя" или "ако процесора е мозъка на PC, кое му е сърцето..."... Чудя се
Активен

bongo1111
Мега Гуру
*

WWW Ел. поща
« Отговор #9 : Февруари 12, 2010, 18:49:46 »

DVD-то ми се отваря и затваря само...какво да правя
Answer: Вържи чикото на бебето да го люлее.
Активен

bongo1111
Мега Гуру
*

WWW Ел. поща
« Отговор #10 : Февруари 12, 2010, 18:51:02 »

http://www.yapfiles.ru/show/33594/cc5f77545ce9999c9b71e3c1d414717c.flv.html
Активен

Иво Апостолов
/Командва парада/
Администратор
Секс Гуру
*

Джумла! България

« Отговор #11 : Февруари 12, 2010, 18:51:20 »

bongo - много нерви ми коства yahoo answers....сред тъпи въпроси и невероятни катили.....само като чета въпросите се изнервям... от сорта на "DVD-то ми се отваря и затваря само...какво да правя" или "ако процесора е мозъка на PC, кое му е сърцето..."... Чудя се
Това отива в жълтата фланелка Намигване
Активен

Бого
Загряващ
*

Публикации: 191

Ел. поща
« Отговор #12 : Февруари 12, 2010, 19:49:49 »

Да социалките са добре за трафик  Усмивка Усмивка Усмивка за ФБ линковете  пускаи  и  в коментара , че хората от ФБ са сложили скрипт. Намигване Намигване Намигване Намигване

За България съм се убедил , че не  са ти  нужни много познания в сео-то за да избуташ сайт по доста ключови думи на добри позиции.
Иска се "правилно"  заглавие на сайта , заглавия на статиите , качествено -съдържание , линкове и то колкото повече толкова по-добре и то от сайтове с добри позиции , и ако са от същата тематика като твоят  сайт още по-добре . Намигване Намигване Намигване
 Намигване

« Последна редакция: Февруари 12, 2010, 20:01:35 от Ипотпал fairmen » Активен

apock
Разбирач
*

« Отговор #13 : Февруари 12, 2010, 21:09:55 »

DVD-то ми се отваря и затваря само...какво да правя
Answer: Вържи чикото на бебето да го люлее.

Хиля се Хиля се Хиля се Хиля се

Само не разбрах жълтата фланелка за какво е номинация в този случай?
Активен

misterj
Глобален модератор
Мега Гуру
*

Публикации: 1,373

178722038
« Отговор #14 : Февруари 12, 2010, 21:54:54 »

Да социалките са добре за трафик  Усмивка Усмивка Усмивка за ФБ линковете  пускаи  и  в коментара , че хората от ФБ са сложили скрипт. Намигване Намигване Намигване Намигване

За България съм се убедил , че не  са ти  нужни много познания в сео-то за да избуташ сайт по доста ключови думи на добри позиции.
Иска се "правилно"  заглавие на сайта , заглавия на статиите , качествено -съдържание , линкове и то колкото повече толкова по-добре и то от сайтове с добри позиции , и ако са от същата тематика като твоят  сайт още по-добре . Намигване Намигване Намигване
 Намигване

Браво, че си се научил да слагаш линкове и в коментара  Млъквам. Аз викам да направим собствен ипотпал състезание.
Активен

Страници: [1] 2
Печат
Джумла! България  |  Бизнес  |  Оптимизация и бизнес  |  СЕО и adwords - или как да push-на сайт без използвам adwords? « назад напред »
Отиди на: