Моля, влезте или се регистрирайте.
Изгубен регистрационен е-мейл?

134,793 Общо мнения в 16,950 Теми от 2,961 Потребители
Последен член: dictio
Джумла! България  |  Джумла! България  |  Общи съобщения  |  Питане за Една моя тактика! « назад напред »
Страници: 1 [2]
Печат
Автор Тема: Питане за Една моя тактика!  (Прочетена 406 пъти)
vha777
Разбирач
*

Публикации: 751

« Отговор #15 : Юни 30, 2010, 14:29:38 »

8 стинки на ден на афилиейт страница изглежда малко. но като се има в предвид, че 10 статии се пишат за ден, кооперация от сео майстор+писар(писател журналист общо взето) прави от такъв домейн около 300 до 500 лв/г. при реални разходи цената на домейна  и хостинга който никога не е повече от 10%. При реална скорост на правене на типизирани сайтове на джумла по 2 до 3 на седмица не е чудно защо домейните се харчат като топъл хляб а доходи от по 6..8 к месечно  евро са реалност. Направени и като сателитна мрежа към реален магазин такива домейни удвояват дохода от тях на практика. Само заради последното си заслужава инвестицията от собственика на магазина - хем ще му събират трафик, хем ще му дават висококачествени линкове.
« Последна редакция: Юни 30, 2010, 14:48:20 от vha777 » Активен

Ангел Нейчев
Администратор
Мега Гуру
*

Публикации: 3,167

Турбо гъзар

194209483
« Отговор #16 : Юни 30, 2010, 14:52:43 »

това си е само теория, то такъв домейн не можеш да изкараш 300-500лева на месец. Усмивка
Активен

zoomaniak
Загряващ
*

Публикации: 214

Ел. поща
« Отговор #17 : Юни 30, 2010, 15:29:14 »

А взимане на съдържание от фейсбука удачно ли е, при условие, че според мен то не е индексирано от Гугъл и се води за уникално. Под формата на мнения - статии - споделяния на чисто човешки публикации написани от Личност А или В.

Тоест там текстовете можем ли да ги приемеме според вас за полу уникално - неиндексирано съдържание от гугъл.

Защото има генерирани десетки неща които просто седят там и не се показват никъде....
Активен

vha777
Разбирач
*

« Отговор #18 : Юни 30, 2010, 15:51:32 »

това си е само теория, то такъв домейн не можеш да изкараш 300-500лева на месец. Усмивка
г.  - не четеш
Активен

me7hos
Михаил Семерджиев
Глобален модератор
Мега Гуру
*

Публикации: 1,561

Правя шаблони и коригирам добавки :)

« Отговор #19 : Юни 30, 2010, 16:43:13 »

Според мен винаги ще се намери някой да измисли готин релевентен домейн. Не можеш да изпиеш всичката вода на света...

Но иначе - да, 10тина може да ги вземеш да ти подсилват основния Усмивка
Активен

zoomaniak
Загряващ
*

Ел. поща
« Отговор #20 : Юни 30, 2010, 16:49:37 »

me7hos - моята цел е точно такава  Усмивка да имам поне 5 в топ 10. Ядрото в топ 3. Другите дано успея да ги позиционирам в топ 10. Поне лекциите ми донесоха такова послание.

Иначе нека измислят...аз ако постигна плана си, ще дърпам 60-70% от трафика през гугъл.

Трафика през Фейсбук - също е силен и аз не го подценявам.

И др. методики споменати на лекциите вече действат...

Афе требе мислене...
Активен

vha777
Разбирач
*

« Отговор #21 : Юни 30, 2010, 17:11:45 »

а сайтове на поддомейни или домейни със семантично ядро домашни любимци планираш ли?
Активен

zoomaniak
Загряващ
*

Ел. поща
« Отговор #22 : Юни 30, 2010, 17:24:10 »

vha777 - Ще съживя някои от закупените домейни. Само още мисля над съдържанието което да вкарвам и периода на вкарване в тях. Ще ги съживявам един по един примерно и ще наблюдавам ефекта поетапно. Имаме сателит на уърд прес и той доста помага. Но трябва да засиля публикуването на уникалното съдържание (аз си го правя). Той като сателит вече е на 11 позиция по препращане на трафик. Другият ни сателит е на 17 позиция погледнато през Гугъл Анализатора.

Фейсбук е на 5-та позиция...

Но сателитите ни не се класират в топ 10 по зоомагазин + (и) но носят трафик.

Сега мисля да взема завой, за да класирам сателити в топ 10 по 2 важни (поне според мен) ключови думи. Или други ключови думи мога да класирам.

Те по една или друга причина ще носят трафик...проблема е да уловя клиентският трафик - тоест той да носи потенциални клиенти...поне през фейсбука така става. За разлика от най-силният ни трафик (форума) който не ни носи клиенти.

Но все още обмислям нещата...
Активен

vha777
Разбирач
*

« Отговор #23 : Юли 01, 2010, 02:16:42 »

Клиентски трафик се лови с оптимизация с акцент от семантичното ядро и върху трите вида търсения.  Това са имена на градове, цена или цени, в комбинация с продукт или категория, наименования на услуги (понякога с комбинация онлайн или интернет).  За пример - "зоомагазин(и) софия", "кучешки каишки цени".  Мисля че е ясно.  Затова и домейни от рода на софия,цена(и),категория стока, и особено на кирилица са безценни, защото позволяват конструиране на леснопозицируеми сателити на поддомейни за трафик.
Активен

Страници: 1 [2]
Печат
Джумла! България  |  Джумла! България  |  Общи съобщения  |  Питане за Една моя тактика! « назад напред »
Отиди на: