Начало
Форум
Преводи
Помощ
Услуги
Мрежа
Ден
Въпроси
Приложения
Магазин
Хостинг
Реклама
Моля,
влезте
или
се регистрирайте
.
Изгубен
регистрационен е-мейл?
1 Час
за 1 Ден
1 Седмица
1 Месец
завинаги
136,849
Общо мнения в
17,186
Теми от
3,040
Потребители
Последен член:
hip_hop_party
Джумла! България
|
Форум за Джумла!
|
Джумла! - 1.5.x
|
Може ли да ми тествате сайта който има флаш,че се чудя дали да го махна.....
« назад
напред »
Страници:
[
1
]
Автор
Тема: Може ли да ми тествате сайта който има флаш,че се чудя дали да го махна..... (Прочетена 464 пъти)
joomlaclick
Задържал се
Публикации: 74
«
:
Февруари 02, 2010, 18:04:46 »
Привет от мен
Сега работя над един сайт в който трябва да има флаш анимация с височина 440px и широчина 1000
Може ли да ми тествате сайта който има флаш,че се чудя че малко ми товари,аз съм с нормален интернет и няма проблем, но все пак исках някой друг да пробва флаша дали зарежда бързо и плавно ,без анимацията да сече или забива!Понеже флаша който направих го докарах до завидните 2.35 мб и се чудя да видя дали да не намеря начин да сложа изображенията извън флаша и да ги прикача чрез xml файл,а дали ще успея с тази не лека задача е друг въпрос.Понеже все още се уча с флаша и може и да не успея да направя това и се надявам ако при повечето от вас се отваря добре флаша да не бера много грижи и да го оставя така,в противен случай трябва да мисля друга алтернитва евентуално!
Сайта е най последения в подписа ми
Благодаря предварително
«
Последна редакция: Февруари 03, 2010, 13:58:11 от joomlaclick
»
Активен
Trimud
Турбо гАзАр
Администратор
Секс Гуру
Публикации: 9,020
Уеб дизайн и изработка на шаблони
Re: Може ли да ми тествате сайта който има флаш,че се чудя дали да го махна.....
«
Отговор #1 :
Февруари 02, 2010, 18:05:45 »
И кой е този сайт?
Активен
Ние - можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много с толкова малко за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо................докато ни изгонят или ни стегне шапката и сами си тръгнем.
joomlaclick
Задържал се
Re: Може ли да ми тествате сайта който има флаш,че се чудя дали да го махна.....
«
Отговор #2 :
Февруари 02, 2010, 18:07:27 »
Дал съм линк по горе!
Активен
mao
Разбирач
Публикации: 669
Мразя пишман разбирачи
«
Отговор #3 :
Февруари 02, 2010, 19:49:08 »
А ти какво искаш да товари?
Флаша това компютъра, нищо друго.
Тези с по-слабичките компютри... не ми се мисли.
А сайта ще стане още по-тромав след като се напълни с информация.
Активен
Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, и двамата ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, то и двамата ще имаме по две.
ikris
Разбирач
Публикации: 964
Успех!
«
Отговор #4 :
Февруари 02, 2010, 20:18:58 »
Nqkoj zaredi li go tozi flash?
Mojesh da optimizirash flasha. Podoben flash bi trqbvalo da e dva ili tri puti po golqm ot kartika JPG s kompresiq 80% na 72dpi. Napravi screenshot i smqtaj. Neshto burkash. Opitai se da vektorizirash kakvoto mojesh.
Активен
С Уважение,
Кристиян Иванчевски.
ТранСИС БГ ЕООД - инжинерингова фирма
,
Призив за уважение
.
Правопис.
чанти и сакове
,
зъболекар
,
интересно
,
хостинг за joomla
.
Nikitov
Разбирач
Публикации: 928
Ха, НАЗДРАВЕ!!!
Re: Може ли да ми тествате сайта който има флаm
«
Отговор #5 :
Февруари 02, 2010, 22:15:08 »
Цитат
Сега работя над един сайт в който трябва да има флаш анимация с височина 440px и широчина 1000
Може ли да ми тествате сайта който има флаш,че се чудя че малко ми товари,аз съм с нормален интернет и няма проблем, но все пак исках някой друг да пробва флаша дали зарежда бързо и плавно ,без анимацията да сече или забива!Понеже флаша който направих го докарах до завидните 2.35 мб и се чудя да видя дали да не намеря начин да сложа изображенията извън флаша и да ги прикача чрез xml файл,а дали ще успея с тази не лека задача е друг въпрос.
Човече ти ме разби!!! 2,35 МБ?!?! Да не би толкова да ти е *.FLV файла, макар че и за него ми се струва множко? Аз съм правил цял сайт барабар със снимки на 8 картини и 50 икони като всичко е едвам 2,17 МБ. Даааам! Добре е всичко да ти се зарежда динамично. Снимки, по-голями текстове, форма за контакти.... Така се изтегля само това, което посетителят разглежда.
Послушай и
@ikris
- векторната графика е любимото нещо на флаш-а. Как си представяш банерчета под 40 КБ без векторна графика?
Активен
"Прави това, което не си правил, за да се научиш" - К. Керин
gogobyte
Задържал се
Публикации: 87
«
Отговор #6 :
Февруари 03, 2010, 09:32:19 »
всичко това може да падне до 500-700кб дори и картинката да е ембедната...
Активен
joomlaclick
Задържал се
«
Отговор #7 :
Февруари 03, 2010, 11:03:32 »
Значи вътре във флаша има само png изображения,имам една 3D анимация която се състой от 28 png изображение с прозрачен фон,и това ми прави размера на флаша голям!
gogobyte
би ли обяснил как може да стане това?
Провах в Adobe Illustrator CS2 да отворя png изображенията и след това ги записах на в .ai формат,после ги импортнах във флаша,обаче пак си е с този рамер!
Явно трябва png изображенията да се конвертират и да се превърнат във векторна графика и след това да се запишат като .ai формат и тогава да се импортнат в флаша!Стига да има такава автоматична функция в Adobe Illustrator,а не да се прави всичко ръчно!Ох дано открия нещо в нета да си оправя този голям размер!
gogobyte
би ли обяснил каква е процедурата с намаляването на размера!
Активен
Nikitov
Разбирач
Ха, НАЗДРАВЕ!!!
«
Отговор #8 :
Февруари 03, 2010, 12:25:40 »
Сам успя да си отговориш донякъде.
Имаш 28 png. и това прави огромният файлов размер.
Мисля, че разбрах къде ти е проблема. Опитваш се да правиш 3Д анимация, но не с ( Macromedia) Adobe Flash, а като експортираш от 3Д програма? (Може и да не съм познал.)
Вкарването на растерно изображение ( *.png) в Adobe Illustrator и записването на файла във формат *.ai съвсем не прави съдържанието на файла векторно изображение и принципно не постигаш нищо с това.
Да, има що-годе начин за векторизиране на растерно изображение, но... (Live Trace избор на брой цветове.. ->Photo High Fidelity или по-оптимизиран брой цветове според случая, малко човъркане Live Paint... Expand) и става нещо горе-долу. Проблемът при този начин е голямият брой "възли" (точки), не плавни векторни градиенти а зони с еднакъв цвят. Това би могло да помогне, но няма да е толкова ефективно както ако си направиш векторната графика сам, ползвайки векторните екстри. Повярвай ми стават чудеса в илюстратора. (друг е въпроса, че трябва да седнеш и да научиш к'ва е тая програма Adobe Illustrator.
Ако ползваш по-новите версии CS3 или CS4 при които Flash-а е вече под шапката на Adobe двете програми са толкова приятелски направени, че да ти е кеф да бачкаш с тях. Дори не се налага експорт --> инпорт, а просто Ctrl + C от Illustrator след това Ctrl + V във Flash-a.
-----------------
Ха, НАЗДРАВЕ!!!
----------------
П.С. Даааам! Става и голяма част векторните изображения да си ги правиш направо с инструментите във Флаш-а.
Приятел, сетих се да те питам... Тоя подиум за какво служи, когато пичовете са литнали във въздуха?
«
Последна редакция: Февруари 03, 2010, 12:39:10 от Nikitov
»
Активен
joomlaclick
Задържал се
«
Отговор #9 :
Февруари 03, 2010, 13:53:23 »
Nikitov това с подиума не го бях забелязал,мерси много че ми каза ,веднага щом се оправя с размера на флаша и това ще оправя !
Само не разбра сега какво означават думите който съм удебелил с червено,това някакъв софтуер ли е или с някакви опции на Adobe Illustrator до колкото ми стана ясно
а, има що-годе начин за векторизиране на растерно изображение, но... (
Live Trace
избор на брой цветове.. ->
Photo High Fidelity
или по-оптимизиран брой цветове според случая, малко човъркане
Live Paint... Expand
) и става нещо горе-долу. Проблемът при този начин е голямият брой "възли" (точки), не плавни векторни градиенти а зони с еднакъв цвят. Това би могло да помогне, но няма да е толкова ефективно както ако си направиш векторната графика сам, ползвайки векторните екстри. Повярвай ми стават чудеса в илюстратора. (друг е въпроса, че трябва да седнеш и да научиш к'ва е тая програма Adobe Illustrator.
«
Последна редакция: Февруари 03, 2010, 13:55:49 от joomlaclick
»
Активен
joomlaclick
Задържал се
«
Отговор #10 :
Февруари 03, 2010, 14:52:20 »
Ето тука сходен с моя проблем и сега ще видя до къде ще я до карам с размера!
http://forums.bgdev.org/index.php?showtopic=30286
http://forums.flashbg.org/viewtopic.php?f=9&t=12098
«
Последна редакция: Февруари 03, 2010, 15:33:31 от joomlaclick
»
Активен
Nikitov
Разбирач
Ха, НАЗДРАВЕ!!!
«
Отговор #11 :
Февруари 03, 2010, 20:18:19 »
Дам! Тези червените и удебелените терминчета са точно от Illustrator-a.
Не виждам какъв може да ти е проблема с векторизирането на някои детайли.
Ако се прави векторизиране на разтерно изображение, то не е необходимо да бъдат 28 *png изображения.
Да анализираме малко:
Имаме отлична симетрия, което прави композицията много скучна, но пък за сметка на това може да се намали файловия размер с 40 - 50 % само заради симетрията. Как ли?
1. Векторизираш само лявата страна на флага. (без надписа Вагабонт) Този флаг е доста скучен и лишен от обем, но като контур не е никак сложен. Мoже при векторизирането na флага от растерното изображение да му се зададе опция за едноцветно лого (Live Trace --> Black & White Logo) След това може да се барнат настройките за рздиуси на закръгления и т.н. Аз бих си взел инструментчето Pen Tool и бих си го направил сам. Няколко минутки работа. Копи от илюстратора и пейст във Флаша. След това F8 и си го забиваш в графично изображение или в муви клип. Така вече в библиотеката си имаш flag_gr (flаg_mc) когато извадиш на сцената повторно flag_gr за отдясната страна това няма да увеличи файловия размер Х2. Това е силата на Флаш-а.
2 Вкарваш си лявото перде, за предпочитане векторно--> F8 и пак го добавяш в библиотеката като графичен символ или муви клип(
!!! Не го оставяш на сцената като снимка!!!
). След това при повторното изваждане на perde_gr (perde_mc) на сцената просто го правиш симетрично и го позиционираш в дясно.
3 един халоген -//-
4 половината сцена -//-
5. Осветяването си го правиш след това като градиент от бял цвят 100% до бял цвят 0%...
Тази звезда спокойно може да се направи с инструментите на флаш-а.
6. Златните ефекти на текста може да се направи с градиент на правоъгълник и след това текстовия слой да ти служи за маска... Така се намалява значително файловия размер.
7. всичката шаренийка във фона може да се направи с 7-8 малки овала(окръжности) в муви клипчета и след което всяко е изнесено по "n" броя на сцената, барнати с различна прозрачност... деформирани.... 1-2 звездички... пак в zvezda1_mc...
-------------------
Не става само с яденЬе!!! Требе и малко пиенЬе!! Да не забравя и... малко повечко четенЬе, ученЬе...
------------------
Ха, НАЗДРАВЕ!!!
«
Последна редакция: Февруари 03, 2010, 20:22:45 от Nikitov
»
Активен
joomlaclick
Задържал се
«
Отговор #12 :
Февруари 03, 2010, 21:20:31 »
Nikitov изключително много ти благодаря за труда имаш от мен една бъчва с бира
ако ти стигне де,защото аз бих се удавил в такова чудо
Та по въпроса какво направих до този момент
1.Първо от анимацията махнах звездатата, защото и тя присъстваше,и оставих само движещия се ефект!
2.От "publish setting" махнах отметките на iclude hidden layers и iclude XMP metadata
3.Сложих плъзгача на JPEG QUALITY на 90
4.Леко намалих качестото на изображенията с photoshop от настройките "save for web"
И до този момент докарах размера на флаша до 1 мб!
5.От този момент като направя и тази процедура по долу
Става въпрос само за ефекта който се върти около звездата!
Ще Експортна видеото в някакъв формат примерно quick time
С Adobe media engoder ще го конвертирам в конвертирай в flv. Ще намаля битрейта. Колкото е по-малък толкова по-малък е файла. Въпрос на баланс на качеството. Примерно 400. Ще изключа звука
След това ще embed на видеото в във флаша ще го пъхни в movie clip.
И при това положение флаша трябва да стане 300-400 кб при добра компресия.
Поне така ме посъветваха от друг форум!
А отностно Adobe Illustrator CS2 малко ми е тъмна индия и затова само да ми попаднат пари отивам до пл.Славейков и веднага си взимам тази книга и почвам яко че без векторна графика съм заникъде!Чакат ме дълги часове пред компа заедно с новата ми приятелка "Adobe Illustrator CS2"
както каза "Не става само с яденЬе!!! Требе и малко пиенЬе!! Да не забравя и... малко повечко четенЬе, ученЬе..."Само да не се пракали с алкохола че ще отидат нещата незнайно къде на майна си едва ли не....
Ама то с това наздраве
аз след малко не мога да стана от компютъра и не мога да си намеря леглото...
Ха, НАЗДРАВЕ!!!
«
Последна редакция: Февруари 03, 2010, 21:37:17 от joomlaclick
»
Активен
Страници:
[
1
]
Джумла! България
|
Форум за Джумла!
|
Джумла! - 1.5.x
|
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, изберете:
-----------------------------
Джумла! България
-----------------------------
=> Правила и анонси
=> Общи съобщения
=> Джумла! Ден
=> Шоуто на Пламен&Co
===> Шоуто на дамите