Моля, влезте или се регистрирайте.
Изгубен регистрационен е-мейл?

136,849 Общо мнения в 17,186 Теми от 3,040 Потребители
Последен член: hip_hop_party
Джумла! България  |  Джумла! България  |  Общи съобщения  |  Стартира нова рекламна мрежа - ADX.BG « назад напред »
Страници: [1] 2 3
Печат
Автор Тема: Стартира нова рекламна мрежа - ADX.BG  (Прочетена 2871 пъти)
Иво Апостолов
/Командва парада/
Администратор
Секс Гуру
*

Публикации: 15,142

Джумла! България

« : Октомври 28, 2009, 13:08:55 »

Стартира рекламна мрежа обединяваща три от най-популярните български IT форуми - http://www.adx.bg/
Цитат
За момента мрежата обединява в голям рекламен канал три от най-големите сайтове в IT сферата – www.predpriemach.com, www.webmasterbg.org и www.joomla-bg.com, които генерират средно по 700 000 импресии на месец, като регистрираните в нея над 10 000 потребителя обменят информация в областта ежедневно.

http://www.adx.bg/fresh-advertising-...-bg-kicks-off/

Колеги, които имат популярни уеб сайтове в сферата на Интернет Технологиите са добре дошли за преговори и могат да се свържат с нас на някои от посочените адреси: http://www.adx.bg/contact-us/
Активен

Иво Апостолов
/Командва парада/
Администратор
Секс Гуру
*

Джумла! България

« Отговор #1 : Октомври 28, 2009, 13:38:27 »

Другото, което е важно и интересно може би на останалите, е че ползваме OpenX като платформа.
Активен

Георги
Мега Гуру
*

Публикации: 1,372

« Отговор #2 : Октомври 28, 2009, 13:54:31 »

пожелавам ви поне по левче на потребител
като за начало де Ангелче
Активен

Иво Апостолов
/Командва парада/
Администратор
Секс Гуру
*

Джумла! България

« Отговор #3 : Октомври 28, 2009, 13:58:19 »

Идеята е, че трябва рано или късно да се отскубнеш от монополистите в сферата
Активен

sashomasho
Мега Гуру
*

Публикации: 1,441

искам въртолет

« Отговор #4 : Октомври 28, 2009, 14:01:37 »

Да видим цените пък тогава...
Недостатък е че е свамо в сферата на IT, може би пък ще се разрастне и ще има и други сфери.
трудно би привлякъл даден сайт ако предлагаш по-малко от колкото изитрейдър като комисионна към издател
или пък ако взимаш по-голяма комисионна от рекламодател.
Активен
Иво Апостолов
/Командва парада/
Администратор
Секс Гуру
*

Джумла! България

« Отговор #5 : Октомври 28, 2009, 14:05:08 »

Рекламодателя плаща крайна цена, от там нататък ние си имаме уговорките с другите сайтове.
Активен

elgrandostupido
Задържал се
*

Публикации: 125

171216709
« Отговор #6 : Октомври 28, 2009, 14:06:41 »

Трудно е вече с рекламните мрежи. Логиката е такава, че за да даваш хубава печалба на издателите, трябва да имаш хубави клиенти. За да имаш хубави клиенти, трябва да предложиш хубави условия. В това отношение изитрейдър няма как да бъдат прескочени, щото могат да надцакват.
Активен

You have to consider the possibility that God does not like you. He never wanted you. In all probability, he hates you!
Георги
Мега Гуру
*

« Отговор #7 : Октомври 28, 2009, 14:17:21 »

и какво могат да надцакват изито

според мен те изгубиха голяма част от издателите

а мрежа без издатели за къде  е?

Освен това взимат начална такса, още  стотинки на клик

Вие  само импресии ли ще продавате
Активен

Иво Апостолов
/Командва парада/
Администратор
Секс Гуру
*

Джумла! България

« Отговор #8 : Октомври 28, 2009, 14:37:05 »

Само импресии.
Изито въобще не могат да са конкурент. Ние имаме супер ясна аудитория и ако някой плаща знае за какво точно плаща.
Активен

Георги
Мега Гуру
*

« Отговор #9 : Октомври 28, 2009, 15:00:51 »

Дали ще има клиенти за импресии
В смисъл за издателя е перфектно, но за рекламодателя е малко скъпичко
Активен

Иво Апостолов
/Командва парада/
Администратор
Секс Гуру
*

Джумла! България

« Отговор #10 : Октомври 28, 2009, 15:14:27 »

Зависи кои са ти рекламодателите
Активен

elgrandostupido
Задържал се
*

Публикации: 125

171216709
« Отговор #11 : Октомври 28, 2009, 15:47:35 »

Изитрейдър не са си губили издателите. Просто се фрагментираха и останаха само смислените. Те дори изритаха и замунда Усмивка
А, че могат да надцакват, могат. Там се играе с големи отстъпки и с големи договори. За направата на професионална рекламна мрежа, не е достатъчно само да пуснеш един адсървър.

Иво, изитрейдър както и да ги погледнеш са ви конкуренти. Мислиш ли, че аз ако отида с 50 000 лева рекламен бюджет няма да ми предложат таргетирана реклама? Ше ми предложат и ше пляскат с ушички от радост докато ми правят свирка. Това не го казвам просто ей така. Май и преди съм писал, че съм се занимавал дълги години с маркетинг и съм обслужвал много големи клиенти (основно международни). Да кажа първо, че големите бюджети ги лапат investor, netinfo, web media group, mskey group и другите големи издатели (като тук говорим за милиони левове). За рекламните мрежи остават по-малките пари. За да тръгне едно такова нещо си трябват здрави връзки с агенциите. В крайна сметка, клиентите разчитат на агенциите. И докато има издатели като по-горните, който да предлагат огромни отстъпки на агенциите (щото и те гледат да лапнат някое левче) няма как да прехвръкне бюджет до вас от който всички да са доволни. За българските представителства на международните клиенти няма да говоря. Има случай, когато клиента се обажда по телефона и казва: Абе, я пусни малко пари еди къде си, че братовчед ми работи там.

Но хард фийлингс! Просто съм работил в този бизнес доста време и съм се отвратил от всичко.
Аз все още съм на мнение, че в България не може да се намери правилния баланс на нещата. Или издателя няма да е доволен, или клиента (в повечето случаи е агенция). Пък да не говорим за хората, който сервират банерите Хиля се

Лично се познавам с един от съсобствениците на изитрейдър и много пъти сме си говорили за нишовата реклама и съм стигнал до извода, че няма как смислен бюджет да ги прескочи. Има вероятност примерно да дойде някой с 1000 лева за реклама, но тия 1000 лева да се чудиш на кого да дадеш първо. За да са доволни издателите трябва да им дадеш поне 80% от тези пари, за мрежата остават 200 лева с който евентуално да си покриеш разходи по хостинги и въобще загубата на време и усилия. И накрая печалбата ти е един голем ***.
Активен

You have to consider the possibility that God does not like you. He never wanted you. In all probability, he hates you!
Иво Апостолов
/Командва парада/
Администратор
Секс Гуру
*

Джумла! България

« Отговор #12 : Октомври 28, 2009, 16:07:00 »

Само времето ще покаже дали си прав
Активен

Privethost
Разбирач
*

Публикации: 618

Ел. поща
« Отговор #13 : Октомври 28, 2009, 16:36:17 »

За съжаление е прав в голяма степен. Много станаха.
Активен

What is the name of the Bulgarian lamers forum? webmasterbg.org
Lot of moderators with total IQ = 120..
sashomasho
Мега Гуру
*

Публикации: 1,441

искам въртолет

« Отговор #14 : Октомври 29, 2009, 22:20:21 »

По мое мнение за импресии трудно ще се върже някой, т.е. ще се върже, но не очаквай, да е наплив... импресиите отшумяха освен ако не предложиш за  1 000 импресии 10 ст.
Мен и клик не ме устройва, защото не целя популярност или посетители а продажба... всеки един интернет магазин е 100% ще се навие ако плаща за продажба, защото продадели стока, нищо не му пречи да задели част от печалбата за реклама... но да му се показва банера.
Аз в момента плащам между 2 и 80 лева при реализирана продажба...
В момента си гледам статистиките

250000 показвания имам 1,213 натискания, т.е. на 200 показване едно натискане средно
в най-добрия случай е това
най-лошия по моите статистики 900000 показвания 1106 натискания, т.е. на 800 показвания 1 клик средно

ако приемем че 1000 показвания за 1 клик е  най-лошото което може да се случи и сравним с цените на изи които в най-ниската мрежа за рекламодател са 6 ст с ДДС а за издателя печалбата е 3,6 ст с ДДС то извода е, че:

цена за 1000 показвания над 4 ст. с ДДС е неефективна

ако гледам статистиките на изи
и там имам 69 000 показвания срещу 71 натискания, което е най-добрия случай то началото на годината до сега, ще рече е 1000 към 1 е най-добрия вариант, а най-лошия който виждам е 160 000 импресии 33 клика т.е. 1 клик се реализира при 4800 показвания... което ще рече е за 1000 показвания и 1 ст. е много....

При това положение да смятаме ли на колко клика пък ще има реализирана печалба? при 100 клика ако един купи пак добре... ще можеш само да си избиеш разходите за рекламата...

бг рекламния пазар е доста назад... не знам защо приравняват телевизионната реклама (показване) към интернет рекламата която предоставя много повече възможности.

Да съм доволен ли когато преди 3 години пуснах тагерирана реклама за клик за 2500 лева и теми дадоха бонус още толкова и от тях имах възвърщаемост около 200 лева?

е не мерси за този рекламен пазар предпочитам оптимизация на сайта за гугъл от там ще имам много по-големи доходи от колкото ако плащам за клик и импресия.

за да конкурираш изи ти трябва плащане за реклама и палащне за действие, което те махнаха най-вероятно защото не могат да изразходят бюджетите които клиентите са заложили, защото по-бавено и изразходването на реклама за продажба или действие от колкото за клик или показване... в началото точно по този начин привлякоха клиенти и после се ги премахнаха когато дойдоха големите рекламодатели да за точат по бързо пари парите им, и после се оправдаха издателите не искали да показват реклами с печалба от продажба... ама не мен никак не ми беше зле като получавах комисионни от сексуел като им продавах вибраторите... съответно и те след това преустановиха рекламата там.
Големите са принудени да рекламират там защото имат развита мрежа. Както каза elgrandostupido "investor, netinfo, web media group, mskey group и другите".

Тази нова мрежа трябва да разчита на хора които не си знаят парите или имат твърд бюджет за реклама...
В условията на криза от кое режеш най-много персонал после реклама.
Активен
Страници: [1] 2 3
Печат
Джумла! България  |  Джумла! България  |  Общи съобщения  |  Стартира нова рекламна мрежа - ADX.BG « назад напред »
Отиди на: