Имам идея, която лесно може да се реализира спрямо СЕО състезанието, което тече в момента.
Идеята ми е за игра в отбор, като целта не е финансовата награда, а по-скоро спечелването на самото състезание.
Какво представлява идеята:
1. Всеки който иска да се включи, ще бъде част от отбор, който ще участва в състезанието.
2. Отбора има за цел да спечели състезанието, съсредоточавайки се към един домейн.
3. Отбора ще се стреми да постигне този резултат, като линква към домейна с който се участва и новите статии в него.
4. Всеки е добре дошъл да се включи, все пак финансовите измерения ще имат и благотворителна цел (виж по-долу)
Какво се очаква от отбора:
1. Да пише съдържание в една тематика, не трябва да е особено смислено, просто трябва и да не е безсмислено.
2. При писането на съдържанието то да се добавя в социални мрежи, да се цитира в блогове, туитър и така нататък.
3. Всеки който управлява сайтове, да сложи линкове към домейна (където е възможно естествено).
4. Всеки който има блог, да прави референции и линкове към основния домейн, което ще доведе
5. При писане на съдържанието да се поставят вътрешни връзки към вече съществуващи статии.
6. Освен зададената ключова дума, ще определим още две, които също трябва да има необходимата повтаряемост. Целта е да се даде насока на състезанието и да затвърждаваме асоциацията на основната ключова дума, с нашите две.
7. Сайтът ще се намира на joomla-bg.com с цел да се използва синергията при индексация.
Сайтът ще бъде изграден чрез Джумла! и K2 от мен, но аз сам няма да се справя с всички тези задачи. Целта е сайт изграден с Джумла! да спечели (предните години WordPress и Друпал).
П.П. За да не остават съмнения за комерсиални подбуди, публично обявявам, че ако този домейн спечели, парите ще бъдат дарени на дете/деца от
www.save-darina.org